Det lӧnar sig att mӓrka sina saker

oktober 14, 2015 Mode

Man ska aldrig undervӓrdera vӓrdet av namnlappar och etiketter. Så många saker fӧrsvinner i skolor och dagis varje dag, till ett enormt vӓrde. Det ӓr bra mycket bӓttre att se till att alla ens saker ӓr mӓrkta, och det gӓller inte bara barnens. Man kan snabbt se vad som tillhӧr en sjӓlv, och det samma gӓller fӧr alla andra som har att gӧra med barnens saker.

Leksaker och klӓder ӓr de vanligaste fӧremålen som fӧrsvinner. De flesta barn, speciellt de lite mindre, ӓr inte så bra att hålla reda på sina saker. Det finns så mycket som distraherar dem och de tӓnker ju mer på lek ӓn att lӓgga mӧssan på rӓtt plats. Om klӓderna inte ӓr mӓrkta blir det också mycket svårt fӧr personalen att veta vem plaggen tillhӧr. Glöm inte att namna kläder och leksaker.

Hur man mӓrker klӓder och leksaker

Det finns olika sӓtt att mӓrka sina klӓder, det viktiga ӓr att det blir gjort. Alla har sina egna favoriter, men en rejӓl namnlapp sitter aldrig illa. Det finns flera olika stӓllen att placera den i klӓderna, men den bӧr vara lӓtt att hitta nӓr någon220-4-namnlapp letar efter namnet. En del vӓljer lite finare namnband med dekorationer, det kan hjӓlpa små barn att hitta sina klӓder redan innan de kan lӓsa och skriva. Men de flesta barn lӓr sig ganska snabbt hur det egna namnet ser ut, det ӓr bland det fӧrsta de lӓser.

Ett bra alternativ ӓr att stryka eller sy fast namnlappar i barnens klӓder. Hitta namnlappar i tyg till kläder på Namnlappsbutiken.se. Deras sortiment ӓr stort och namnlapparna ӓr också helt giftfria, ett definitivt plus. Man kan också kӧpa en mӓrkpenna, den sitter bra och ӓr tydlig att se. Det viktiga ӓr som sagt att man tar sig tid till att mӓrka alla barnens saker, och då framfӧr allt klӓderna. Nӓr barnen får nyca klӓder, vare sig de ӓr inkӧpta eller ӓrvda, ӓr det viktigt att se till att mӓrkningen ӓr på plats. Speciellt viktigt nӓr de ӓrver klӓder och det kanske står ett annat barns namn på namnlappen. Den ska man snabbt byta ut.

Vӓrdet av att mӓrka klӓderna

Det kan inte nog understrykas hur mycket namnlappar och annan mӓrkning underlӓttar fӧr dagispersonalen och barnen sjӓlva. Så många barn passerar ett dagis eller en skola varje dag och det ӓr helt omӧjligt att hålla i huvudet vem som har vad. Lite stӧrre barn kanske vet sjӓlva vad de har, men nӓr många barn har liknande klӓder kan det bli svårt ӓven fӧr dem. Nu nӓr dygnetrunt-dagis ökar så blir det ӓnnu fler personal som hanterar barnens saker.

Det allra bӓsta sӓttet att undvika tårar nӓr leksaker fӧrsvinner, eller fӧrӓldrarnas besvikelse nӓr de måste kӧpa nya klӓder hela tiden, ӓr att mӓrka sina saker på ett bra sӓtt. Namnlappar, etiketter, mӓrkpennor- allt ӓr tillrӓttalagt fӧr att det ska gå snabbt och vara effektivt. Mӓrkning av klӓder och leksaker ӓr något man absolut inte ska skjuta upp, utan få det gjort med en gång.

Tags :