Reklam med företagslogga på kläder

juni 28, 2015 Allmänt

Att få till det här med reklamen för ett företag är inte alltid det lättaste. Sedan är det dessutom oftast ganska dyrt. Men det är också nödvändigt för att ett företag ska synas och höras runt omkring så att nya kunder vet om att ni existerar.

picDet finns olika sätt att göra reklam och marknadsföra sig själv och sitt företag. En annons i en tidning eller i radio eller på tv kan vara relativt dyrt att producera och det är någonting som de flesta hinner se och glömma bort inom kort. Trots det kan det vara ett effektivt sätt att göra reklam om det till exempel är dags för någon särskild högtid eller om ni erbjuder något alldeles extra under en begränsad tid. Vid sådana tillfällen ska dessa sätt att marknadsföra ett företag på inte förbises.

Men om du däremot vill passa på att marknadsföra samtidigt som du köper in produkter och prylar som företaget är i behov av ska du titta närmare på det som kallas för profilprodukter. Det finns nämligen mängder med olika typer av profilprodukter som du kan beställa.

Anledningen till att de kallas för profilprodukter har att göra med att du kan trycka företagets logga eller devis på kläder eller prylar så att ni gör reklam på det sättet. Man kan till exempel marknadsföra sig genom mössor med tryck. Det är ju utmärkt om du till exempel har anställda arbetare som befinner sig utomhus under hösten och vintern. De kommer att använda sina mössor och andra ser var de kommer ifrån. Förutsatt att dina anställda gör ett bra jobb kommer fler att vilja beställa företagets tjänster.

Fler produkter

Det finns givetvis många fler produkter än bara mössor. Även olika typer av kläder. Och vill man utöka sin profilering kan man trycka kläder med företagets logga också. Till exempel kan loggan sitta på ryggen eller på bröstet för att andra ska se var personen kommer från. Det skapar en viss nyfikenhet och därmed blir dina anställda som använder profilprodukterna mer eller mindre levande reklampelare.

Ett annat sätt att marknadsföra och göra reklam med profilprodukter är att köpa in pennor, muggar och liknande småprylar som du har möjlighet att dela ut till dina kunder. Du vet aldrig var en penna hamnar på vift så småningom och vem som ser reklam för ditt företag. Vem vet hur många nya kunder du kan skapa bara genom en liten penna!

Mode och PR

Faktum är att kläder och mode är någonting som säger väldigt mycket om oss och likaså gör dina anställdas kläder också det. PR-byråer har mycket makt inom mode som man kanske inte alltid tänker på. Men det verkar trots allt som om att PR och mode alltid har gått hand i hand i en viss mån. Detta innebär alltså att man sköter personliga relationer och ser till att ”rätt” människor har burit en viss designers kläder till exempel. Detta har i sin tur inneburit att kläderna och designerna uppmärksammas av media och en viss skara människor.

För det är ju så att kläderna säger väldigt mycket om oss och de kläder du klär dina anställda i representerar företaget. Bara för att det är profilkläder med en logga på behöver de inte vara fula eller av sämre kvalitet. Du kan köpa välsydda profilkläder och göra bra reklam för ditt företag.

Summa summarum är att reklam och marknadsföring för ditt företag är A och O om ni ska synas och för att kunderna ska få veta att ni finns. Utnyttja radio, TV och tidningar då det är specialerbjudanden på gång men se till att beställa profilprodukter för vanligt bruk inom företaget och profilkläder för dina anställda så att de både gör reklam för företaget och ser välklädda ut på sin arbetsplats. Ett första intryck är oftast av större betydelse än man kan tro helt enkelt. Så tänk igenom ditt koncept och utveckla det med hjälp av profilprodukter av olika stuk.